Lichaamstherapie

Doormiddel van aanraking maak ik jou bewust van jou lichaam, waardoor de verbinding kan worden gelegd tussen lichamelijke klachten en de psychische factoren die hierbij een rol kunnen spelen.

Lichaamstherapie

We leven in een tijd waarin veel mensen door blijven rennen en weinig tot geen tijd voor zichzelf nemen. Hierdoor haken steeds meer mensen af, worden ziek, door psychische en/of lichamelijke klachten. Vaak zijn die klachten er al heel lang en ook al heel lang worden ze genegeerd. Misschien ben je er al eens mee naar een arts geweest met de verwachting dat de arts de klacht zo snel mogelijk oplost, zodat je weer verder kan in je drukke bestaan.

Helaas blijken deze oplossingen vaak tijdelijk te zijn en blijft het lichaam met signalen komen in de vorm van bijvoorbeeld eczeem, spanning in de spieren, pijn in rug, buikpijn, blessures, slecht slapen, regelmatig moe of somberheid etcetera. Als we deze signalen blijven negeren, dan krijgt het lichaam het steeds zwaarder en uiteindelijk is het mogelijk dat er een soort kortsluiting ontstaat en het lichaam of de geest uitschakelt. Bijvoorbeeld door een hartaanval, burn-out, depressie etcetera. Het lichaam is simpel gezegd, volledig uitgeput’.

Als je lichaam haar grenzen begint aan te geven, vergeet dan niet te luisteren!

Spanning en stress zijn niet erg, daarvan gaan we vaak ook beter presteren en het maakt ons scherper. Continue spanning en stress hebben, dat put ons lichaam en ook onze geest uit, die hebben tijd nodig om op te laden en weer in balans te komen. Niet alleen tijdens de vakantie, maar door het hele leven heen.

Stil zijn is ontmoeten

Verbinding

Bij Integrale lichaamstherapie wordt gekeken vanuit een holistische visie. Het gaat om jou, als geheel, dus de verbinding tussen lichaam, gedachten, emoties en sociale omgeving. Klachten worden niet gezien als toevallige gebeurtenissen, maar als belangrijke signalen van jouw lichaam.

Als integraal lichaamstherapeut help ik je graag om de balans weer terug te vinden in je lijf.  Ik maak hierbij gebruik van gesprek, aanraking, oefeningen, Westerse-, Chinese- en energetische technieken.

Bewustwording

Ik begeleid jou met een open-mind en in alle veiligheid om je bewust te worden en inzicht te verkrijgen in klachten op fysiek, psychisch en emotioneel gebied. Voelen en kijken wat jouw lichaam jou te vertellen heeft en wat jij nodig hebt. Ik ben direct, kom snel tot de kern, doortastend, verbindend en houd van humor.

Jij bent degene die verantwoordelijk is voor de keuzes in jouw leven en ik help je graag om je hiervan bewust te maken, zodat je bewuste keuzes voor jezelf leert maken die gezond en goed voelen voor jou.

Wanneer je interesse hebt in mijn aanbod neem dan vrijblijvend contact met mij op…