Biophilia

Biophilia betekent letterlijk ‘passie voor het leven’ en in de breedste zin ‘liefde voor het leven’

Onze liefde voor het leven is functioneel om het leven zelf te ondersteunen.

De term ‘biophilia’, werd voor het eerst gebruikt door psycholoog en filosoof Erich Fromm (1900 – 1980). Het betekent letterlijk ‘liefde voor levende systemen‘. Maar de betekenis is breder. Biophilia is de aangeboren en precaire emotionele band die de mensheid bindt met de aarde. Het is een oeroude en onbewuste verwantschap die mensen ervaren met andere levensvormen en andere soorten. Het is de aantrekkingskracht die landschappen, ecosystemen en natuurfenomenen op ons uitoefenen en die heel diep in onze biologie verankerd zit.

De helende kracht van de natuur, zowel buiten als binnen ons!

Rust

Natuur brengt je geest tot rust, zorgt dat je bloeddruk daalt én helpt bij stress.

Welzijn

De natuur beïnvloedt ons gedrag en ons welzijn. Uit vele onderzoeken blijkt dat mensen positieve effecten ondervinden van het in aanraking zijn met de natuur.

Ik (Mariëlla van Brenk) loop graag in de natuur, het liefst in het bos of langs het strand.

Ik laad dan letterlijk op en kom een stuk fitter, rustiger en energieker terug.

Doordat ik een paar jaar aan de rand van het Gooische natuurreservaat heb gewoond, heb ik in die tijd vaak in het bos gelopen. Daar ontdekte ik wat de natuur ons te vertellen heeft en ons kan leren.

In het begin liep ik met ferme passen door het bos, lekker doorstappen en snel weer thuis, want ik moest nog zoveel doen. Naarmate ik vaker door het bos liep, begon ik langzamer te lopen en stond zo nu en dan bewust even stil om de natuur gade te slaan. Elke keer leerde ik het stukje bos beter kennen en elke keer zag ik weer nieuwe dingen en kreeg nieuwe inzichten.

Als moeten, ‘mogen’, mag gaan worden, ontstaat er ruimte voor jouw ware essentie!

Kom dichter bij jezelf

Zo gaat het ook met het ontdekken van jezelf, je lichaam, je ziel, je hart. Als je hier bewust mee aan de slag gaat, dan kom je steeds dichter bij jezelf, bij jouw kern, bij wie je echt bent, je eigen natuur.

Kies voor je eigen geluk

Je komt er steeds beter achter wat je nu eigenlijk echt vanuit je hart wil, waar je hart sneller van gaat kloppen, waar je ogen van gaan schitteren, wat jouw bezieling is, waar jij gelukkig van wordt?

Wanneer je interesse hebt in mijn aanbod neem dan vrijblijvend contact met mij op…