Hoge darmspoeling

Een darmspoeling gaat verder dan het lichaam reinigen, het raakt ook emotionele en energetische blokkades.

Een warm bad voor je darmen

Een darmspoeling is een grondige reiniging tot in de diepere plooien van de ruim 1,5 meter dikke darm. Door de darm als het ware in een warm bad te leggen, kan de darmwand weken, ontspannen en kan er losgelaten worden.

De taak van de dikke darm is om uit te scheiden wat geen energie of voeding geeft aan het lichaam. We zien vaak dat juist dát systeem bij velen niet soepel meer loopt. Meestal wordt dit veroorzaakt door voeding, stress, controle, stapelen van emoties en ook vervuiling van de darmwand door aangekoekte en niet verteerde voedselresten. De ‘oude troep’ zit dan als een soort tandplak vast aan de darmwand. Met als meest voorkomende klachten: allerlei huidproblemen, hoofdpijnen (migraine), opgeblazen gevoel, obstipatie, slecht slapen, zwaarmoedigheid etc..

Na de behandelingen voelt men zich vaak schoner, lichter en vitaler. Dit werkt motiverend om een gezonde leefstijl aan te houden.

Ik geef de behandelingen in de Praktijk van Natuurgeneeskunde van Nicole Benschop in Eemnes en Baarn. Via Nicole kun je een behandeling inplannen via Whatsapp 06-24602739 of mail nicolebenschop@casema.nl.

Hoe gaat een hoge-darmspoeling in zijn werk?

De Hydromat

De laatste jaren is de populariteit van hoge darmspoelingen toegenomen door de ontwikkeling van een toestel met een gesloten systeem: de Colon-Hydromat. Hierdoor verloopt de behandeling reukloos en hygiënisch. We werken met gevitaliseerd en gezuiverd water. U ligt daarbij op een behandeltafel in een comfortabele houding. Een canule met een aan- afvoerslang wordt in de anus ingebracht. De meesten voelen hier nauwelijks iets van. Via de aanvoer slang, wordt het warme water met zachte druk toegevoerd. Bij het leeglopen van de darminhoud masseren warme handen uw buik om de aangekoekte afvalstoffen te helpen loskomen. U kunt op een venster van het apparaat meekijken hoe het losgekomen vuil wegspoelt. Het toevoeren en uitstromen van het reinigende water wordt een aantal keren herhaald tot het afgevoerde water volkomen schoon is. De behandeling duurt 45 minuten.

De behandeling wordt gedaan volgens de ‘slow methode’ waardoor de darmen in een behandeling circa 3 tot 4 maal gespoeld worden met warm water. Zo komt de bacteriehuishouding van de darm terug in een natuurlijke staat.

In de eerste fase wordt de stagnerende ontlasting verwijderd. In de tweede fase worden brokken en korsten die zich in de loop der jaren hebben vastgezet, losgeweekt. Tijdens de derde fase komen ook slijm, gassen, parasieten en toxinen los, zodat daarna de opname van voedingsstoffen verbetert.

Het meest effectief is een serie van 3 binnen 7 á 10 dagen.

Neem contact op met Nicole Benschop, Praktijk voor natuurgeneeskunde, wanneer je interesse hebt.